محفل ادبی فیض

اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران

محفل ادبی فیض

اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

22 /7/ 1399

به میزبانی کتابخانه عمومی ارغوان برگزار شد:

نقد و بررسی کتاب های «ماه در مه» و «شرحه» در محفل ادبی کتابخانه ارغوان

نشست نقد و بررسی کتاب های شعر «ماه در مه» و «شرحه» به میزبانی محفل ادبی کتابخانه عمومی ارغوان به دبیری فریبا یوسفی به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران؛ چهارمین نشست محفل ادبی ارغوان با نقد و بررسی کتاب های شعر «ماه در مه» و «شرحه» با حضور مرضیه فرمانی شاعر اثر؛ اسماعیل امینی، شاعر، نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبی؛ حسنا محمدزاده، شاعر به دبیری فریبا یوسفی در فضای اسکای روم برگزار شد.

در ابتدای برنامه فریبا یوسفی، دبیر محفل ادبی ارغوان به معرفی کوتاهی میهمانان نشست و حسنا محمدزاده، شاعر و منتقد جوان و نویسنده دو کتاب «ماه در مه» و «شرحه» پرداخت.

سپس اسماعیل امینی، شاعر و منتقد ادبی، به مناسبت روز بزرگداشت حافظ به بیان نکاتی درباره این شاعر بزرگ ایران پرداخت و گفت: دیوان حافظ از پرفروش ترین کتاب های شعر هر سال می باشد ولی ما ایرانی ها آن را نمی خوانیم و تا آن را نخوانیم نمی توانیم از زیبایی های آن بهره ببریم. برای فهمیدن حافظ باید با تعابیر و اصطلاحات موجود در دیوان حافظ آشنایی پیدا کنیم.

در ادامه مرضیه فرمانی، شاعر و ترانه سرای جوان، یکی از غزل های خود را با برای حاضرین خواند.

سپس حسنا محمدزاده، شاعر و منتقد جوان، پس از تبریک روز بزرگداشت حافظ غزل شماره ۲۸ از کتاب «شرحه» را خواند و در ضمن تشریح این غزل گفت: در کتاب «شرحه»، شاعر به مضامین فراق و غم بیشتر از وصال توجه دارد و اشعار این کتاب بیشتر غم محور می باشد. محمدزاده معتقد است حضور شاعر در اکثر شعرهای کتاب «شرحه» بسیار مشهود است.

 اسماعیل امینی، شاعر و پژوهشگر، درباره دو کتاب مرضیه فرمانی گفت: مرضیه فرمانی در اشعارش از تجربیات و جهان پیرامون و آن چه در ذهنش می گذرد در اشعارش استفاده کرده است. در برخی اشعار مرضیه فرمانی با کلمات بازی کرده و بیش تر از کلمات و مضامین ذهنی بهره برده است.

وی درباره اشعار کتاب «ماه در مه» به بیان نکاتی پرداخت و گفت: طرح جلد و صفحه آرایی کتاب مناسب مضامین اشعار نمی باشد و شاعر جوان برای سرودن شعرهای آیینی جرأت و جسارت از خود نشان داده است و خواسته خود را در حوزه دین هم بیازماید. امینی معتقد است شاعر در کتاب «ماه در مه» تحت تأثیر سنت و شعر مذهبی است و در این مجموعه شعرهای خوبی هم وجود دارد که نشان از توانایی های بالای شاعر می باشد.

در ادامه علی داوودی، شاعر و منتقد ادبی، ضمن تبریک به شاعر اثر گفت: اشعار دو کتاب «ماه در مه» و «شرحه» کاملاً متفاوت است. وی بیان کرد اشعار کتاب «شرحه» آزاد است واشعار کتاب «ماه در مه» از یک الگوی عمومی موجود در فضای شعر آیینی استفاده  کرده است.

سپس فریبا یوسفی، دبیر محفل ادبی ارغوان، به بیان نکاتی درباره صحبت های دو منتقد پرداخت و چند بیتی از اشعار کتاب «شرحه» را خواند.

در پایان هم مرضیه فرمانی، شاعر و ترانه سرای جوان، یک چهارپاره از اشعار خود را برای حاضرین قرائت نمود.

گفتنی است، کتاب ماه در مه سروده مرضیه فرمانی توسط انتشارات سوره مهر در سال ۱۳۹۸ در ۶۲ صفحه به چاپ رسیده است. این مجموعه شامل ۲۶ شعر آیینی در قالب‌های، غزل، ترکیب بند، چهارپاره و ترجیع‌بند می باشد. کتاب شرحه از این شاعر توسط انتشارات فصل پنجم در سال ۱۳۹۶ در ۷۲ صفحه به بازار آمده است. این مجموعه شامل ۴۰ شعر از اشعار کلاسیک با موضوع عاشقانه و آزاد است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۷/۲۲
دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی