محفل ادبی فیض

اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران

محفل ادبی فیض

اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

نشست پایانی سوگواره مجازی «ده شب، ده محفل» برگزار شد؛

مرثیه سرایی و تعامل فرهنگی شاعران مطرح سراسر کشور در نخستین هم افزایی مجازی

محفل ادبی

پس از برگزاری ۹ شب از سوگواره مجازی «ده شب، ده محفل» با مشارکت محافل ادبی استان‌های مختلف کشور، دهمین و آخرین نشست از این برنامه با حضور دبیران استانی محافل ادبی و شاعران مطرح کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، دهمین شب از سوگواره مجازی «ده شب، ده محفل» دوشنبه ۱۰ شهریور با حضور نغمه مستشار نظامی، مصطفی محدثی خراسانی، علی محمد مودب، سارا جلوداریان، سید وحید سمنانی، مرضیه فرمانی، عالیه محرابی، حسن پاکزاد، عباس احمدی و کلیه دبیران محافل ادبی و کارشناسان فرهنگی در استان‌ها و همچنین بهترین شاعران این سوگواره به انتخاب شورای ادبی نهاد، از طریق اسکای روم برگزار و به صورت زنده پخش شد.

مصطفی محدثی خراسانی در این برنامه ضمن تشریح ویژگی های شعر آیینی و همچنین ظرفیت های فضای مجازی جهت تعاملات فرهنگی گفت: پیش از برگزاری این سوگواره مجازی تا این حد به ظرفیت های فضای مجازی پی نبرده بودم و با برگزاری این برنامه‌ متوجه شدم گستره وسیعی از خدمات و برنامه‌های فرهنگی می‌تواند از این طریق به جامعه ارائه شود؛ به خصوص در عرصه شعر و ادب و فرهنگ و تحقق عدالت فرهنگی و اجتماعی در کشور؛ چرا که در این سوگواره مجازی بسیاری از استان‌ها برای اولین بار وارد چنین فضایی می‌شدند.

نغمه مستشار نظامی در ادامه این برنامه با اشاره به روند برگزاری سوگواره مجازی «ده شب، ده محفل» گفت: جلسات مختلف این سوگواره مجازی در قالب نشست‌های عصر شعر، هر روز با مشارکت سه استان برگزار شد که طی آن دبیران محافل استان‌های میزبان، به همراه شاعران سرشناس و جوان از هر استان، به خوانش اشعار محلی به گویش ها و زبان های مختلف پرداختند. همچنین معرفی آداب و رسوم محرم در استان‌های مختلف که با پخش ویدیوهای مختلف در این محافل مجازی صورت گرفت از دیگر برنامه محافل در این شب‌ها بود.

وی افزود: این نخستین باری بود که چنین همایش سراسری با حضور شاعران مطرح کشور با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی توسط محافل ادبی استان‌ها و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شده است که به طور کلی به عنوان نخستین هم افزایی مجازی، شاهد همراهی خوب همه استان ها بودیم. این محفل مجازی به برکت نام امام حسین(ع) با یک مرثیه‌سرایی سراسری باعث تعامل فرهنگی ویژه‌ای بین شاعران سراسر کشور شد.

مستشار نظامی تأکید کرد: هدف ما از برگزاری این سوگواره تحقق حمایت از جریان اصیل شعری در کشور بوده است، چراکه شعر آیینی هم نحله ای از همین جریان اصیل شعری است که متعهد به ارزش‌هایی چون آزادگی و دفاع از حق و عدالت است که جلوه بسیار زیبایی از آن در این برنامه و اشعار خوانده شده، ارائه شد. همچنین می‌توانیم اشعار ارائه شده در این ۱۰ شب سوگواره مجازی را به صورت مجموعه شعر تدوین و منتشر کنیم.

ادامه این برنامه با شعرخوانی شاعران مطرح حاضر و همچنین شاعران منتخب از استان‌های مختلف همراه بود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۶/۲۳
دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی